Igračka j.d.o.o. je podjetje z več kot 40 letno tradicijo izdelave lesenih igrač. Sedež podjetja je v Vodnjanu na Hrvaškem. Lastno oblikovanje, lastna izdelava, ročno barvanje in uporaba naravnih materialov so kvalitete, ki označujejo vse izdelke. Lesene igrače so dobitnice številnih domačih in tujih priznanj.

Tegu je podjetje, ki izdeluje magnetne lesene igrače. Sedež podjetja je v Hondurasu v Združenih državah Amerike. Podjetje sta leta 2006 ustanovila Chris Haughey in Will Haughey. Vse Tegu igrače so namenjene tako igri kot učenju, saj pomagajo pri razvoju fine motorike pri malčkih in hkrati spodbujajo domišljijo ter spretnost otrok vseh generacij. Tegu je med mnogimi nagradami in priznanji, dobitnik priznanja za najboljšo igračo leta 2017 (Toy Award 2017).

Lotes Toys je družinsko podjetje iz Latvije, katerega začetki segajo v leto 2009. Ustanovitelja podjetja sta igrače sprva izdelovala za svoje hčerke, kasneje se je iz tega razvila ideja o ustanovitvi podjetja. Igrače so večinoma izdelane ročno in niso barvane. Njihova površina je zaščitena z lanenim oljem ali naravnim voskom. Za izdelavo se uporablja jesenov in brezov les. Vse igrače imajo zaobljene robove in so otrokom prijazne.

Aba Factory je podjetje, ki izdeluje visoko kvalitetne in varne igrače. Igrače so redno testirane glede na Evropske in mednarodne varnostne standarde (ustrezajo EU standardu EN 71). Izdelava vseh igrač poteka izključno na Češkem iz bukovega lesa domačih virov. Izdelane so z varno metodo spajanja lesenih in manjših delov in barvane s kakovostnimi, varnimi in certificiranimi barvami ter laki.